Tort cu ciocolata

de anca_rm in Torturi, 22 Ian 2016 | 7242 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata 
Am vrut sa-i spun tort trufa dar parca nu-mi place cum suna, asa ca a ramas simplu tort cu cuicolata. Este plinnnnn de ciocolata 
 

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • -200 g ciocolata neagra
  • -100 ml cafea /lapte
  • -5 oua
  • -3 linguri zahar
  • -150 gr nuca
  • -1 plic praf de copt
  • -3 linguri faina
  • -1/2 lingurita esenta rom
  • -praf de sare
  • Crema:
  • -400 ml frisca
  • -250 g mascarpone
  • -200 g ciocolata
  • Glazura :
  • -100 g ciocolata
  • -50 g unt
  • -2 linguri lapte
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata:

Blat:

Ciocolata o topim impreuna cu cafeau sau laptele si cu un pic de sare pe foc mic amestecand continuu si avand grija sa nu fiarba .

O lasam la racit .

Albusurile de la oua le punem intr-un bol si le batem impreuna cu zaharul pana cand avem o spuma tare .

Adaugam galbenusurile, ciocolata topita ,nuca , parful de copt si faina.

Omogenizam si turnam in tava acoperita cu hartie de copt (tava cu diametru de 20 cm am folosit eu) .

Dam la cuptorul incins la 180 grade pana trece testul scobitorii (30 minute).

Este un blat umed care nu mai trebuie insiropat.

Lasam blatul la racit de preferinta pana a doua zi ca sa il putem taia mai usor.

Impartim blatul in 3.

Crema:

Punem intr-o craticioara pe foc la incalzit 200 ml frisca. Cand este calda adaugam ciocolata rupta bucati si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca bine de tot inainte de a mixa.

Cand este rece punem mascarponele si restul de frisca si batem foarte bine pana cand avem o crema cu o consistenta groasa .

Luam din crema 3-4 linguri pentru pus deasupra tortului, iar restul o impartim in doua parti egale.

Asamblam bucatile de tort, iar deasupra punem crema luata deoparte .

Dam tortul la frigider si facem glazura. Topim ciocolata impreuna cu untul si laptele , si lasam putin, sa se racoreasca .

Turnam peste tort, nivelam si dam la frigider.

Ca si decor puteti folosi nuci caramelizate (cum am folosit eu) sau bomboane colorate sau poate fi lasat asa .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort Padurea Neagra (Reinventat)